Заступник міністра оборони України Юрій Джигир розповів, у скільки обходиться українському бюджету утримання одного бійця ЗСУ.

Про це він розповів у коментарі Bloomberg, - пише Уніан.

«Джигир сказав, що вартість мобілізаційної кампанії Києва залежатиме від щомісячного рівня призову і рішень про ротацію. Вартість утримання одного солдата без зброї він оцінив у 1,2 мільйона гривень (30 тисяч доларів)», - пише Bloomberg.

Джигир також розповів, що війна в Україні показала низку конкретних корупційних ризиків у Міноборони, але «нова система закупівель допомогла їх ліквідувати».

За словами Джигира, зараз у Міноборони діє «двоетапний механізм» закупівель - міністерство встановлює політику закупівель, контролює і перевіряє якість, а дві державні компанії контролюють закупівлі, прагнучи знизити потенційні ризики.

Міністерство також працює з колегами зі США в рамках зусиль із вирішення проблем, пов'язаних із тим, як українські сили зберігають і використовують західні боєприпаси, сказав Джигир, пославшись на шість інспекцій на військових об'єктах, під час яких вивчали, як зберігають певні види зброї.